Unica Autismecoaching

Relatietherapie

Speelt autisme een rol in jullie relatie? Lopen jullie regelmatig tegen problemen aan waardoor de spanningen hoog kunnen oplopen? Voelen jullie diep in je hart dat je jullie relatie eigenlijk niet willen opgeven? Maar wil je niet op deze manier doorgaan omdat je eraan onderdoor begint te gaan? Stippel een duurzaam plan uit om tot échte verbetering te komen met relatietherapie.

Is relatietherapie iets voor jullie?

Door autisme kan er een verschil in informatieverwerking, beleving en sociale omgang zijn. Dit kan in je relatie makkelijk zorgen voor onbegrip en miscommunicatie. Het kan leiden tot relatieproblemen waar jullie samen niet meer uit lijken te komen.

  • Wanneer is het handig om aan relatietherapie te denken?
  • Als jullie steeds vaker op dezelfde triggers stuiten die uitmonden in onenigheid.
  • Als jullie problemen steeds erger worden.
  • Als je het gevoel hebt dat jullie uit elkaar groeien.
  • Als geen idee hebt hoe je de ruzies kunt stoppen.
  • Als jullie niet in elkaars behoeften kunnen voorzien.
  • Als er niet meer goed gecommuniceerd wordt met elkaar.
  • Als er de wens is om samen verder te gaan.

Negeer de factor autisme niet

Relatieproblemen komen in de beste relaties voor. Het is geen teken van een slechte relatie of mismatch. Het gaat erom hoe je met onbegrip, boosheid, meningsverschillen omgaat.

Als je wilt werken om jullie relatie er weer bovenop te krijgen, dan is het zinnig om aandacht te geven aan de rol die autisme speelt in jullie problemen. Als hieraan voorbij gegaan wordt, dan is de kans groot dat de problemen blijven terugkomen.

Hoe kun je elkaar blijven zien en horen, zonder in vijandigheid te raken? Hoe kun je inspelen op wat de ander nodig heeft? Welke behoeften heb je en hoe kunnen deze vervuld worden? Wat kun je doen om de emoties niet de overhand te laten krijgen? Hoe klimmen jullie uit het diep ingesleten spoor waar jullie in zitten dat niet werkt?

Omdat ik uit ervaring weet wat het is om met autisme te maken te hebben in je liefdesrelatie, snap ik welke problemen er kunnen spelen. Ik vind niets gek of raar, bied ruimte aan ieders eigenheid en hecht grote waarde aan vertrouwen, openheid, respect en veiligheid. Bij de relatietherapie werk ik naar oplossingen waar jullie allebei tevreden mee zijn, zodat het pad naar duurzame verbetering ingeslagen wordt.

Relatietherapie bij autisme: werkveld Brabant, Gelderland, Limburg.

Ja, we willen onze relatie weer op de rit krijgen.

Gratis informatie

7 krachtige tips voor vaders met autisme

Handreikingen voor meer verbinding en rust in je gezin, zodat je meer kunt genieten van het vaderschap.

Leer Juiste Liefde Geven

Handvatten om makkelijker liefde te geven en ontvangen. Want hoe mooi is het als de energie die je in je relatie stopt ook een liefdevolle uitwerking heeft?!

Autisme Situatie Scan

Een vrijblijvend gesprek waarin je ontdekt welke stappen je kunt zetten om het hoofd te bieden aan de problemen waar je tegenaan loopt.

UNICA Inspiratiemail

Krijg ter inspiratie en vermaak waardevolle tips, nieuwe inzichten, mijn ervaringen uit de praktijk en interessante evenementen in je mailbox.

Boekentips en handige materialen

Informatie over autisme die het lezen waard is en materialen die praktisch bewezen zijn in gebruik. Staat er iets voor jou bij?