Unica Autismecoaching

Autisme van dichtbij

Behoor jij tot die 1 tot 1,5% die autisme heeft? Of behoor jij tot de omgeving van iemand met autisme? Wat weet jij van autisme in interactie met de neurotypische (niet autistische) mens? Naar schatting zijn er circa 170.000 tot 245.000 mensen met autisme in Nederland. Deze mensen hebben allemaal mensen om zich heen – laten we zeggen contact met 2 tot 15 mensen. Dan hebben er totaal miljoenen mensen in Nederland van dichtbij met autisme te maken.

Ongeziene problemen in het dagelijks leven

Het fijne van autisme is dat je het aan de buitenkant niet kunt zien. Het lastige van autisme is dat je het aan de buitenkant niet kunt zien.

Als je als autist gewoon een baan, vrienden en gezin hebt en je je zoveel mogelijk aanpast aan je omgeving, dan val je niet echt op. Het is echter goed mogelijk dat er wel problemen ervaren worden in het dagelijks leven. Veel stress, moeite om goed te functioneren op het werk, in vrije tijd of in het gezin.

In deze cursus wordt op een interactieve manier besproken hoe autisme zich kan uiten en waarom stress vaak zo’n grote rol speelt. Aan de hand van praktijkvoorbeelden krijg je inzicht welke invloed autisme kan hebben in de dagelijkse praktijk en hoe je daarmee kunt omgaan. Er wordt besproken wie zich aan wie moet aanpassen en hoe je dat dan kunt doen.

Fijn dat de volksuniversiteit een podium geeft voor dit belangrijke onderwerp. Deze cursus wordt aangeboden door de vestigingen in Oss en Papendrecht.

(H)erkenning en praktische handvatten

Ja, ik wil me inschrijven voor de cursus

Gratis informatie

7 krachtige tips voor vaders met autisme

Handreikingen voor meer verbinding en rust in je gezin, zodat je meer kunt genieten van het vaderschap.

Leer Juiste Liefde Geven

Handvatten om makkelijker liefde te geven en ontvangen. Want hoe mooi is het als de energie die je in je relatie stopt ook een liefdevolle uitwerking heeft?!

Autisme Situatie Scan

Een vrijblijvend gesprek waarin je ontdekt welke stappen je kunt zetten om het hoofd te bieden aan de problemen waar je tegenaan loopt.

UNICA Inspiratiemail

Krijg ter inspiratie en vermaak waardevolle tips, nieuwe inzichten, mijn ervaringen uit de praktijk en interessante evenementen in je mailbox.

Boekentips en handige materialen

Informatie over autisme die het lezen waard is en materialen die praktisch bewezen zijn in gebruik. Staat er iets voor jou bij?