Unica Coaching Logo
Unica Coaching

Workshop ‘Autisme en vaderschap’

Een workshop voor jou en je partner om mogelijkheden te ontdekken voor verbetering. Fijn en praktisch voor als het autisme een steeds grotere last wordt in jullie gezin en de partnerrelatie. Krijg tips om de negatieve spiraal en stress te doorbreken en de sfeer in je gezin en de relatie met je partner en kinderen te verbeteren.

Oplopende stress en boosheid door autisme

Herken je dit?

Problemen in de relatie

Als je (vermoedelijk) autisme hebt, zijn er meer dingen die je stress geven en heb je meer tijd nodig om tot rust te komen. De verschillen in informatieverwerking kunnen makkelijk problemen in communicatie en verwachtingen tussen partners opleveren. Welke autistische kenmerken spelen bij jullie en welke invloed hebben die op jullie gezinsleven? En hoe krijg je daar verbetering in?

Tips voor een fijner gezinsleven

De workshop ‘Autisme en Vaderschap’ geeft je meer inzicht in autisme en wat dat bij en met jullie doet in de dagelijkse praktijk. Je krijgt tips welke acties je kunt ondernemen om meer rust te krijgen thuis, waardoor de sfeer in het gezin kan verbeteren. Ideaal als je samen met je partner kunt deelnemen, zodat er van beide kanten beeld komt waar problemen ervaren worden en er nog meer op jullie situatie ingezoomd kan worden.

Ja, geef mij meer tips!

André – 46 jaar, vader van 2 kinderen: “Het meest waardevolle aan de workshop vind ik het inzicht dat ASS in de relatie wel lastig kan zijn, maar dat er volop mogelijkheden zijn om er mee om te gaan, op zo’n manier dat het voor jou en je gezin het beste werkt. De workshop was leerzaam, confronterend en ook fijn, omdat je mensen ontmoet die je verhaal herkennen en erkennen.”

Raymon – 31 jaar, vader van 2 kinderen, Helmond: “De workshop vonden we heel prettig. Er was veel herkenning en er zijn meteen wat praktische handvatten uit voort gekomen. We weten nu dat veel problemen op te lossen zijn door duidelijke afspraken te maken en een goede voorbereiding. Ook is er nu meer begrip vanuit mijn vrouw en besef wat mijn autisme inhoudt. De workshop was voor mij tevens een test om te kijken of ik het coachtraject bij Sylvia wilde gaan doen. Die test is geslaagd en ik ben het traject meteen met vertrouwen gestart.

Aanstaand vader: “Ik vond de workshop heel prettig! Er werd nuttige informatie gedeeld en fijne mogelijke opties aangeboden. Hoewel ik al sinds mijn tienerjaren de diagnose ASS heb en al veel geleerd heb in mijn leven, wilde ik toch graag handvatten aangeboden krijgen om beter met ‘stress door het ouderschap’ om te gaan. Ik voel me nu beter voorbereid op het ouderschap en weet beter hoe ik kan communiceren.

Exclusief voor jou en je partner

Deze workshop kun je exclusief met je partner te volgen. We spreken samen een datum af. De workshop kan zowel live als online gedaan worden. De live workshop is in mijn ruim opgezette coachruimte, waarbij voldoende afstand gehouden kan worden. Het is ook mogelijk om de workshop online via Teams te doen. De workshop duurt circa 1,5 uur en deelname samen is 60 Euro, inclusief koffie, thee en lekkers.

Meedoen met lotgenoten

Je kunt ook los inschrijven voor een groepsworkshop. Deze wordt elke laatste zaterdag van de maand gegeven om 10.30 uur. Zo mogelijk is de workshop live in mijn ruim opgezette coachruimte. Momenteel is de maximale groepsgrootte 3 deelnemers. De workshop duurt circa 1,5 uur. Bij de live versie wordt vanzelfsprekend rekening gehouden met de dan geldende COVID-19 maatregelen. Indien gewenst schakelen we over naar online via Teams. Deelname is 25 euro, inclusief koffie, thee en lekkers.

Ik wil graag meedoen
Mensen met autisme kunnen significante verbeteringen bereiken!