Unica Autismecoaching

Rot maar op…

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Onenigheid krijgen is in een mum van tijd gebeurd. Zeker als er veel spanning is en je gestrest bent, kun je een kort lontje hebben. Helemaal naar je partner toe.

Toen onze kinderen klein waren gebeurde dat veelvuldig en intens. Zodanig dat ik uitspraken deed als : “Rot maar op, dan doe ik het wel alleen. Dat gaat veel beter.”

Ik vond het schokkend om mezelf dit te horen zeggen. Na zoveel jaar had ik toch de liefde van mijn leven gevonden? Had ik dat gewenste gezin mogen krijgen?

Competitie

In het dagelijks leven wordt veel beoordeeld: iets is goed of niet goed, gewenst of ongewenst, normaal of abnormaal. In veel conflicten ligt daar de basis: je hebt iets fout gedaan in de ogen van de ander.

Natuurlijk probeer je dan de ander te laten begrijpen wat je bedoelde. En hoe belangrijker de kwestie voor je is hoe fanatieker je daarin bent. Hoe vaak ontstaat er zo een strijd om de ander maar duidelijk te maken wat jouw standpunt is?

Wil jij ook de ander overtuigen, je gelijk halen, deze kwestie winnen? En wat is het resultaat?  Lukt dat? En wie is dan de verliezer?

Herken je dat: hoe harder de strijd, hoe meer we van elkaar verwijderd raken.

En dat ‘spel’ voeren we met degene die ons het dierbaarst is…

De goede lieve vrede

Als je van harmonie houdt, is de kans groot dat er minder conflicten zijn. Onenigheid wordt gesust, conflicten worden genegeerd, angstvallig omzeild of kunstmatig in toom gehouden.

Werkt dat dan?

Helaas lang niet altijd. Wat in de doofpot gaat, komt er vaak op enig moment des te harder uit.

Meer dan eens leidt dat tot desastreuze gevolgen: er blijkt onbewust een kloof te zijn gegroeid die niet meer overbrugbaar (b)lijkt.

Liefste wens

De dromen die je had toen je jouw liefde vond. Je leven samen vormgeven, samenkomen in jullie kind(eren).

In goede en in slechte tijden, tot de dood ons scheidt.

Wat als de slechte tijden gaan overheersen?

Hoe pak je die conflicten aan zonder elkaar pijn te doen? Hoe krijg je geen winnaar en verliezer, maar een oplossing die beide tevreden stelt? Hoe kom je weer in duurzame verbinding met elkaar?

Ik leer je hoe jullie weer in verbinding kunnen komen met elkaar, zonder jezelf te verliezen.

Laat mij jullie begeleiden om nog makkelijker tot de kern te komen in jullie problemen. Leer samen de essentie van verbindende communicatie: 

  • escalatie van gesprekken voorkomen;
  • emoties minder mee laten wegen in gesprekken;
  • elkaar blijven zien en horen, zonder in vijandigheid te raken;
  • makkelijker verbinding met elkaar hebben;
  • tot oplossingen komen waar jullie het allebei mee eens zijn.

Breng je liefde weer in het gewenste ritme!


Wil je mijn inspiratiemail in je mailbox ontvangen? Meld je aan: