Unica Coaching Logo
Unica Coaching

Partnertraject

Denk je ook wel eens: “Help, mijn partner heeft autisme!” Maar waar vind je nu de praktische hulp en begrip voor jouw situatie? Daarom bied ik het Partnertraject aan: gestoeld op ervaring en vanuit theorie gaan we op zoek naar oplossingen die voor jou werken.

Opvallende dingen in jullie relatie

Als jouw partner (kenmerken van) autisme heeft zal dit invloed hebben op jullie relatie. Je kunt opvallende dingen tegen komen in jullie communicatie, in het gevoelsleven, op het gebied van seksualiteit, Het kan lastig zijn bij de opvoeding van de kinderen, het sociale leven, veranderingen in werk, wonen, vrije tijd, gezin, bij ziekte van een dierbare en allerlei andere omstandigheden.

Handvatten voor jezelf

Toen ik nog niet veel wist over autisme was de omgang met mijn man veel lastiger. Het helpt mij om meer over autisme te weten, zodat ik reactie beter kan plaatsen en handiger kan reageren. Dus als je meer weet van wat autisme inhoudt en welke gevolgen dit heeft voor jullie relatie, dan kun je van daaruit aan de slag om met nieuw verworven inzichten de omgang en communicatie te verbeteren.

Verlies jezelf niet

Het meest belangrijke is: zorg goed voor jezelf. Zoals ik geleerd heb bij de EHBO breng je eerst jezelf in veiligheid, zodat je daarna voor anderen kunt zorgen. Ja, dat kan een leerproces zijn. Ook ik sta eerder voor een ander klaar dan dat ik voor mezelf iets regel. Het is echter broodnodig, want als je zelf uitgeput bent, heb je ook niets meer te geven.

Zelf aan de slag

Het is fijn als jouw partner meer rust vindt, waardoor hij minder stress ervaart en dit ook ten goede komt aan jullie relatie. Dit kan bijvoorbeeld door de methode ‘Meer rust en minder stress bij autisme’ van Marja Boxhoorn. Het is in het gelijknamige boek beschreven en ik coach op dit traject. Maar wat kun je nu zelf doen?

Je bereikt nog meer in je relatie als jullie allebei aan de slag gaan om de knelpunten te vinden en beter voor jezelf en elkaar te zorgen. Daar is het partnertraject ideaal voor. Maar wellicht is jouw partner er nog niet aan toe om stappen te gaan zetten, omdat hij nog in de ontkenningsfase zit of hij met andere trajecten bezig is. Dan kun je wel al zelf stappen gaan zetten door het starten van het Partnertraject.

Inhoud Partnertraject

Meld je aan voor een Relatie Call met mij, zodat we kunnen bespreken wat ik voor jou en jullie zou kunnen betekenen.

Krijg tips in gratis Relatie Call
Mensen met autisme kunnen significante verbeteringen bereiken!