Unica Coaching Logo
Unica Coaching

Meer rust én investeren in je relatie en gezin

Het lijkt alsof je steeds vaker last hebt van je autistische kenmerken sinds je vader geworden bent. Je kunt veel minder hebben, prikkels komen steeds heftiger binnen, de drukte van je kind(eren) geeft steeds meer stress,  communicatie loopt vaak fout, de chaos en vermoeidheid wordt steeds erger. Hoe kun je beter omgaan met je autisme en weer meer rust en plezier brengen in je dagelijks leven? 

De dagelijkse stress…

Je kind staat vol verwachting voor je om iets aan je te laten zien. Je bent totaal overprikkeld. Je kunt je niet focussen, je wordt afgeleid door de geluiden om je heen. De aanraking van je kind geeft irritatie. Je hebt echt eerst tijd voor jezelf nodig om tot rust te komen. Je kind loopt weg, eindelijk rust… Dan besef je dat je je kind teleurgesteld hebt en dat doet pijn.

De tafel is gedekt, samen eten zou een fijn moment met elkaar moeten zijn. Maar aan tafel is onrust, gejengel en gedoe. Gekletter van pannen, geschuif op stoelen, door elkaar gepraat. Je hoofd raakt vol en de stress neemt toe. Je had gehoopt op een rustig, fijn samenzijn, maar er is weer chaos die je totaal overspoeld. Je hebt geen idee hoe je dit het hoofd kunt bieden en weer kunt omschakelen…

Je hebt even spaarzame tijd met je partner. Prettig om in rust weer even van elkaar te genieten. Maar er moet van alles overlegd worden. Het begint je te duizelen, kunt je er niet op concentreren. Je vraagt of dit op een later moment kan. De verwachte rust keert ineens om naar onenigheid. Het gaat ook steeds maar weer fout…

Met autisme toch minder stress

Hoe zou het voor je zijn als:

Meer rust ondanks autisme!

Het coachtraject geeft je praktische oplossingen voor jullie situatie. In dit traject wordt jouw partner ook betrokken om maximaal effect te bereiken.

De inhoud van het traject:

De live coachgesprekken zijn in mijn ruime coachruimte in Oss.

Het traject online volgen is ook mogelijk, bijvoorbeeld als je het prettig vindt om in je eigen omgeving de gesprekken te voeren of als de reisafstand een probleem vormt.

In dit traject staan jij en je thuissituatie centraal. Je krijgt oplossingen die afgestemd zijn op jou en je gezin. Door de praktische inzetbaarheid kun je het geleerde meteen in de praktijk brengen, waardoor het onderdeel wordt van jouw dagelijks leven.

Resultaat van het coachtraject

Na het volgen van het traject:

Neem je meer tijd voor jezelf, zodat je minder snel overprikkeld raakt en meer geduld hebt.

Heb je weer energie om met je kind(eren) te spelen, te stoeien, te lachen, kortom een leuke vader te zijn en te genieten van je kind(eren).

Ervaar je meer rust, waardoor je met meer aandacht tijd aan je gezin kunt besteden en je meer onderdeel wordt van het gezin.

Communiceer je beter met je partner en brengen jullie weer tijd relaxt en in harmonie samen door. Discussies voer je op een ander moment als je er wél de energie voor hebt.

Schep je zoveel mogelijk voorwaarden om het positieve van jouw autisme naar boven te halen en zo min mogelijk last te hebben van de negatieve kanten.

Ervaar je meer rust en saamhorigheid thuis en beleef je meer plezier aan jouw rol als vader en partner.

Ik meld me aan


De investering voor dit traject is 1247 Euro. In overleg is het mogelijk om in 4 termijnen van 327 Euro te betalen.

Ervaringen van anderen

“Ik had constant een kort lontje. Ik liep de hele dag te vloeken en te tieren om niks. Ik had regelmatig ruzie met mijn vrouw, die het allang niet meer gezellig vond thuis.
Het verhaal op de website was herkenbaar en veelbelovend. Ik was bang dat het verhaal nét iets mooier geschetst was dan de werkelijkheid. Omdat er wel direct iets moest veranderen aan onze situatie en omdat het traject vooral praktische handvatten bood, heb ik me toch vol goede moed aangemeld.
Blij toe: dit traject heeft mij zó geholpen, in zo veel aspecten van mijn leven. Het meest waardevolle is de invloed op mijn relatie. Het heeft er echt aan bijgedragen dat het weer gezellig is tussen mij en mijn vrouw. Doordat ik nu bewuster bezig ben met mijn stress, kan ik er eerder voor zorgen dat deze niet te hoog oploopt. En mocht het een keertje toch gebeuren, dan heb ik handvatten om weer sneller naar ‘normaal’ te gaan.”

“We hadden veel problemen in de relatie en veel stress thuis. Mijn vrouw en ik dreven elkaar tot wanhoop. De kinderen, de relatie met mijn vrouw en de situatie rondom ons nieuwe huis waren grote bron van stress. Ik ben nu meer ontspannen en begrijp veel beter wat voor invloed ik heb. Hoe ik minder last hebt van bepaalde situaties of hoe ik zaken kan vermijden. Ik kan nu meer van de kinderen genieten. Mijn vrouw en ik communiceren meer en beter. Sylvia is een fijne coach, die goed luistert en haar coaching aanpast. Echt maatwerk. Ze houdt een spiegel voor, zonder te oordelen en geeft vervolgens goede tips hoe dingen anders kunnen. Haar ervaring als partner van iemand met autisme, zorgt ervoor dat ze zich ook goed kan inleven in hoe de partner dingen kan ervaren.”

“Ik was altijd snel gestrest, ervaarde veel stress door prikkels om me heen en piekerde vaak. Door de coaching heb ik meer inzicht in mijn autisme gekregen, mijn stress en de oorzaken daarvan. Ik ervaar nu meer rust bij het omgaan met de kinderen. De coachgesprekken heb ik als prettig ervaren. Soms wordt je echt uit je comfort zone gehaald, maar de sfeer is zodanig dat dit kan en mag.
Sylvia is enthousiast, inlevend, praktisch, probleemoplossend, veilig en heeft kennis van zaken.”

Ik wil aan de slag


Meest gestelde vragen

Wordt het traject ook vergoed door de zorgverzekeraars?
Nee, je kunt dit niet declareren bij zorgverzekeraars. Er zijn mogelijk wel opties via PGB, verzuimverzekeraar of werkgever.


Wat wordt er van mijn partner verwacht?
Je partner wordt bij 1 of 2 van de 9 sessies verwacht ook aanwezig te zijn. Ter voorbereiding op dit gesprek zal er vooraf een vragenlijstje ingevuld worden.


Bij de GGD zijn er veel wachtlijsten, hoe is dat bij jou?
Een eerste kennismaking kan altijd binnen 14 dagen na aanmelding. Het traject kan daarop meteen ingepland worden.


Ik twijfel: is dit wel iets voor mij?
Voordat een traject start is er altijd een kennismakingsgesprek. Als een van ons zich in, of na dit gesprek niet prettig voelt in het contact, dan zit je nergens aan vast.


Mijn vrouw wil liever niet betrokken worden bij het traject, kan ik dan wel meedoen?
Dat is op zich geen probleem; we vullen het traject in naar jouw situatie. Het traject kan hierdoor wel minder op jullie relatie afgestemd worden, dus minder maatwerk op dat gebied.

Oké, ik ga ervoor!
Mensen met autisme kunnen significante verbeteringen bereiken!