Unica Coaching Logo
Unica Coaching

Meer rust en plezier thuis

Het lijkt alsof je steeds vaker last hebt van je autistische kenmerken sinds je vader geworden bent.

Herken je dit?

Je kind staat vol verwachting voor je om iets aan je te laten zien. Je wilt het wel bekijken, maar bent al totaal overprikkeld. Je kunt je niet focussen, je wordt verder afgeleid door geluiden buiten, een piepje van de telefoon, een rammelende maag. Je kind raakt je aan, vraagt je aandacht, wat je irriteert. Je hebt echt even tijd voor jezelf nodig om tot rust te komen. Uiteindelijk loopt je kind weg. Eindelijk rust… Dan besef je dat je je kind teleurgesteld hebt en dat doet pijn.

De tafel is gedekt, samen eten zou een fijn moment met elkaar moeten zijn. Voordat iedereen aan tafel zit neemt je onrust al toe. Er is gejengel en gedoe, want eten niet lekker, te koud, te warm, de kinderen zitten elkaar dwars, er valt iets om. Je hoofd raakt vol, je raakt gestrest en kortaf. Waar je gehoopt had op een gezellige, rustige maaltijd, is het weer een chaos die je totaal overspoeld. Je hebt geen idee hoe je dit het hoofd kunt bieden en weer kunt omschakelen…

Je hebt even spaarzame tijd met je partner. Heerlijk in rust even van elkaar genieten. Voor haar is dit blijkbaar een moment om van alles ter sprake te brengen over jullie kind(eren) en hoe de planning er de komende tijd uitziet en wat er allemaal niet goed gegaan is en anders moet. Het begint je te duizelen, kunt je er niet op concentreren. Je vraagt of dit op een later moment kan. Dat maakt haar duidelijk boos. De verwachte rust keert ineens om naar onenigheid. Je snapt er niets van; wat heb je nu weer fout gedaan…

Hoe zou het voor je zijn als:

Dat is mogelijk!

Het traject ‘Meer rust en plezier thuis’ is een serie van 9 sessies van een uur 1 op 1 coaching, een coachwandeling en opdrachten thuis, waarin jij en je thuissituatie centraal staan en het geleerde meteen onderdeel wordt van jouw dagelijks leven. In dit traject wordt jouw partner ook betrokken bij een van de gesprekken om maximaal effect te bereiken.

Aan het eind van dit traject

Neem je meer tijd voor jezelf, zodat je minder snel overprikkeld raakt en meer geduld hebt.

Heb je weer energie om met je kind(eren) te spelen, te stoeien, te lachen, kortom een leuke vader te zijn en te genieten van je kind(eren).

Ervaar je meer rust, waardoor je met meer aandacht tijd aan je gezin kunt besteden en je meer onderdeel wordt van het gezin.

Communiceer je beter met je partner en brengen jullie weer tijd relaxt en in harmonie samen door. Discussies voer je op een ander moment als je er wél de energie voor hebt.

Schep je zoveel mogelijk voorwaarden om het positieve van jouw autisme naar boven te halen en zo min mogelijk last te hebben van de negatieve kanten.

Ervaar je meer rust en saamhorigheid thuis en beleef je meer plezier aan jouw rol als vader en partner.

Ik meld me aan


De investering voor dit traject is 995 Euro. Dit is inclusief gebruik van werkmaterialen, werkmap en coachwandeling. In overleg is het mogelijk om in 4 termijnen van 265 Euro te betalen.

“Ik ben op zoek gegaan naar een autismecoach, omdat ik rust zocht in mijn vrije tijd. Door de dialoog in mijn gedachten ervoer ik een constante druk en kon ik niet ontspannen op vrije dagen.
Door de coaching van Sylvia ervaar ik nu inderdaad meer rust in mijn eigen denken en kan ik nu genieten van mijn vrije tijd. Bovendien geven vrienden aan dat ik rustiger geworden ben. De stuwende kracht van presteren is weg en de erkenning dat ik zo ben geeft me een goed gevoel. Bij Sylvia vond ik een veilige plek waar ik door een proces van bewustwording heen kon. Ze is zorgvuldig, rustig, niet op de voorgrond en stelt de juiste vragen. Wonderlijk dat ik zo snel een omslag kon maken!”

“Ik was altijd snel gestrest, ervaarde veel stress door prikkels om me heen en piekerde vaak. Door de coaching heb ik meer inzicht in mijn autisme gekregen, mijn stress en de oorzaken daarvan. Ik ervaar nu meer rust bij het omgaan met de kinderen. De coachgesprekken heb ik als prettig ervaren. Soms wordt je echt uit je comfort zone gehaald, maar de sfeer is zodanig dat dit kan en mag.
Sylvia is enthousiast, inlevend, praktisch, probleemoplossend, veilig en heeft kennis van zaken.”

Ik wil aan de slag


Meest gestelde vragen:

Wordt het traject ook vergoed door de zorgverzekeraars?
Nee, je kunt dit niet declareren bij zorgverzekeraars. Er zijn mogelijk wel opties via PGB, verzuimverzekeraar of werkgever.


Wat wordt er van mijn partner verwacht?
Je partner wordt gevraagd om een van de 9 sessies aanwezig te zijn. Dit kan samen met jou zijn ofwel een gesprek met jouw partner alleen. Hier hoeft niets voor voorbereid te worden; het is echter prettig als jij haar al verteld hebt waar je mee bezig bent in het traject.


Bij de GGD zijn er veel wachtlijsten, hoe is dat bij jou?
Een eerste kennismaking kan altijd binnen 14 dagen na aanmelding. Het traject kan daarop meteen ingepland worden.


Ik twijfel: is dit wel iets voor mij?
Voordat een traject start is er altijd een kennismakingsgesprek. Als een van ons zich in, of na dit gesprek niet prettig voelt in het contact, dan zit je nergens aan vast.


Mijn vrouw wil liever niet betrokken worden bij het traject, kan ik dan wel meedoen?
Dat is geen probleem; we vullen het traject in naar jouw situatie.

Oké, ik ga ervoor!
Mensen met autisme kunnen significante verbeteringen bereiken!