Unica Autismecoaching
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Blog

Gezellig feestje?.. 😵

Corona is naar de achtergrond en het sociale leven komt weer op gang. Feestje hier, etentje daar. Alles wat gevierd kan worden, wordt gevierd, inclusief

Ja voor Jinek

Ja voor Jinek

Heerlijk om weer zoveel nieuwe inzichten op te doen. Ik werd door een collegacoach gewezen op het boek ‘De kracht van autisme’ van Vera Helleman. En dat vind ik boeiend! Het is niet overal even makkelijk leesbaar voor mij, maar het brengt mij naar de essentie van het verschil tussen autisme en neurotypisch.

Aan het rennen geslagen

Aan het rennen geslagen

Door de computer ben ik weer gaan sporten. Dat zit zo: wij vonden dat zoonlief minder tijd mag besteden aan filmpjes kijken en Minecraft spelen. Daar dacht hij anders over natuurlijk.

7 krachtige tips voor vaders met autisme

7 Krachtige tips

Gaandeweg onze relatie en gevormde gezin kwamen we erachter dat mijn man autisme heeft. We hadden last van veel strubbelingen in onze relatie en het aandeel van mijn man als vader in het gezin was minimaal. Dat zag ik graag anders.

Zorg goed voor jezelf

Zorg goed voor jezelf!?

Het is zo’n uitspraak die Jan en alleman doet als het niet zo goed gaat met iemand. Maar hoe doe je dat dan?Wat is goed voor jezelf?

Weerstand tegen verandering bij autisme

Weerstand tegen verandering

Er wordt vaak gezegd dat mensen met autisme niet of slecht tegen veranderingen kunnen. Is dat zo? En wat doe je eraan? Bij ons thuis merk ik dat meer dan eens. Zelfbedacht of opgelegd… Van veel mensen hoor ik: “Maar als hij zelf bedenkt om het anders te doen, dan is het geen probleem!”

Een stok achter de deur

Stok achter de deur

Voor mij werkt het toch zo: voor het nieuwe jaar maak ik voornemens. Nieuw jaar, nieuwe kansen zeg maar. Dat doe ik al jaren en helaas zijn er ook al vele voornemens al in rook opgegaan. Gepokt en gemazeld ben ik dus inmiddels. Want er zijn ook voornemens die wel slagen.

December zit voor mensen met autisme vol sociale verplichtingen

Heerlijke decembermaand?

Bij veel mensen gaan de nekharen overeind staan als het woord ‘structuur’ valt. Er wordt dan vaak meteen gedacht aan vastomlijnde handelingen, alles inplannen, weinig bewegingsruimte. “Niets voor mij” hoor ik dan ook vaak als we dit onderwerp bespreken.

helpende structuur

Helpende structuur

Bij veel mensen gaan de nekharen overeind staan als het woord ‘structuur’ valt. Er wordt dan vaak meteen gedacht aan vastomlijnde handelingen, alles inplannen, weinig bewegingsruimte. “Niets voor mij” hoor ik dan ook vaak als we dit onderwerp bespreken.

Veel mensen gaan koppie onder

Koppie onder

Steeds meer mensen vallen om. Niet altijd letterlijk, maar figuurlijk dan toch wel.Jij niet toch? Want dat voelt zo naar. Je krijgt geen lucht meer, het is donker, je hebt geen richting. Ik was eens zo diep. Figuurlijk dan wel te verstaan. Het was in 2007. Of eigenlijk al eerder, in 2005.

Rot maar op...

Rot maar op…

Onenigheid krijgen is in een mum gebeurd. Zeker als er veel spanning is en je gestrest bent, kun je een kort lontje hebben.

Ben je geïnspireerd en wil je zelf aan de slag?

De Autisme Situatie Scan helpt je op weg om verbetering te krijgen in je eigen situatie. Dit is een 1 op 1 gesprek waarin ik met jou kijk naar jouw mogelijkheden en je op weg help.