Unica Coaching Logo
Unica Coaching

Autisme & Vaderschap

De komst van kinderen kan veel invloed hebben op je leven en hoeveel last je hebt van jouw autisme. Het gebrek aan voldoende rust, je nieuwe rol als vader die nieuwe vaardigheden verlangt en de enorme hoeveelheid prikkels die erbij gekomen is, kunnen voor veel stress zorgen met chronische vermoeidheid tot gevolg. Hoe kun je weer rust vinden?

Continue ‘aan’ staan

Waar je eerst manieren had om voldoende rust in te bouwen om te ontprikkelen en bij te komen van de dagelijkse beslommeringen, kan de aanwezigheid van kinderen je leven helemaal overhoop halen. Als vader wordt er continue een beroep op je gedaan, want kinderen staan altijd ‘aan’. Er zijn veel meer taken en er wordt ineens veel meer van je verwacht door je partner. Alle routines gaan op de schop en hoofd loopt over.

Jij, je relatie en het gezin onder druk

Stress kan alles ondermijnen wat je opgebouwd hebt. Door hoge stress kun je namelijk niet meer goed functioneren. Je komt in de overlevingsstand, waarin primitieve reacties de boventoon voeren. Het zorgt ervoor dat je minder geduld hebt, dat communicatie verslechtert, dat je minder prikkels kunt hebben, dat je vaker uit je slof schiet, je jezelf terugtrekt. Het legt vaak grote druk op de relatie met je partner en op de sfeer in het gezin.

Beter leven met autisme

Hoe fijn zou het zijn als er weer meer rust komt in je leven en er weer meer harmonie komt in je relatie en het gezin! Er is veel mogelijk om beter om te gaan met autisme, waardoor er meer rust en minder stress ervaren wordt. Klik op onderstaande buttons om te lezen wat ik hierin kan betekenen.

Ook ONLINE coaching en workshops mogelijk

Je bent sterker met een goed gevulde gereedschapskist.