Unica Coaching Logo
Unica Coaching

Lamgeslagen door de hond

Soms gebeurt er iets, waardoor je helemaal van de kaart raakt. Dat kan iets onbenulligs zijn.

Niet vooruit te krijgen

Om een voorbeeld te noemen. ‘s Morgens wil mijn man de hond uitlaten. Die kan vaak niet wachten voordat hij uit mag. Deze dag niet.

Een paar passen lopen. Zitten. Een paar passen lopen. En zitten. 
Wat is dit nu?

Ik besef dat toen ik ‘s morgens beneden kwam zijn enthousiast springende begroeting gemist had.

Met moeite wordt de stoep bereikt. Daar blijft hij zitten.

Druppels op zijn rug

Wat was er anders vandaag dan alle andere dagen waarop hij gewoon loopt? O ja, gisteren druppels op zijn rug aangebracht, tegen teken en vlooien.

Dat voelt blijkbaar raar. Hij is er helemaal door uit zijn doen.

Heftige reactie

De hond doet raar, reacties van passanten, het lukt niet om het rondje te lopen. Het maakt de start van de dag vreselijk voor manlief. Hij is er helemaal door van de kaart. Zo hond, zo baas in dit geval.

Het duurt nog dagen voordat beide weer in het normale patroon zitten.

Thuisbrengen

Thuisbrengen

Ben jij ook weleens totaal van slag van het een op het andere moment? Hoe ervaar je dat? Kun je altijd thuisbrengen waardoor het komt? En hoeveel begrip krijg jij uit je omgeving?

Ik ben benieuwd hoe jij dit ervaart en waar jij tegenaan loopt. Wil je dit met me delen, zodat ik nog meer inzicht krijg waar anderen tegenaan lopen? Ik zou je dankbaar zijn. Klik hier en laat het me weten:

Herkenning

Ik coach mensen met autisme – met inbreng van hun partner – om dit soort situaties beter te kunnen hanteren. Om ervoor te zorgen dat de impact op de relatie en het gezin zo klein mogelijk is.

Het is een groot voordeel dat ik weet hoe het leven met autisme is. Hierdoor kom ik makkelijker tot de kern en kan ik handvatten bieden die passen bij jouw situatie.

Mensen met autisme kunnen significante verbeteringen bereiken!