Unica Coaching Logo
Unica Coaching

Met de billen bloot…

Ik wil in de Autismeweek steeds flink mijn best te doen om meer begrip te kweken voor autisme. En dat kreeg dit jaar een verrassende insteek: het Brabants Dagblad vroeg of ik wilde meewerken aan een artikel in de krant. En zo werd ons verhaal ineens openbaar…

Mooi door bloot?

Door velen werd het een mooi verhaal genoemd. Door met de billen bloot te gaan. Want zo het voelde toch wel. Ons verhaal zo open in de krant.

Mijn man zei: “Als er daardoor alvast maar 1 iemand minder strijd hoeft te leveren in zijn leven, dan is dat het waard.”

Hard nodig

Uit de reacties op het artikel bleek de extra aandacht voor autisme nog steeds zo belangrijk:

Eerlijke reacties, gedachtes die al lang aanwezig waren, onzekerheden die geuit werden. Wat autisme aangaat, blijft er nog teveel onder de oppervlakte.

Gevallen glazen en appels

Het doel van het verhaal was herkenning en begrip. Herkenning voor diegenen die zelf de strijd kennen. Problemen op het werk, in de relatie, in het leven, stress, wanhoop, vraagtekens, misdiagnoses, scheidingen.

En dat je dan iets in de krant leest dat wel heel veel overeenkomsten geeft met jouw situatie. Herkenbare situaties waarbij – zoals in het stuk beschreven staat – ‘het lastig is dat er een glas drinken op de grond valt bij een kinderruzie’.

Of dat je beseft dat de appel niet ver van de boom valt. Dat er wel heel veel overeenkomsten zijn met je kind, een vader of moeder of ander familielid.

Door de herkenning kan er eindelijk gericht gezocht worden naar oplossingen die werken.

Missie geslaagd

Verbeter de wereld, begin bij jezelf. In de autismeweek wilde ik extra aandacht geven aan autisme. Zorgen voor meer openheid op dit gebied. En zo begon ik zelf met openheid over ons eigen gezin, met dank aan het Brabants Dagblad.

Het heeft mensen over de streep getrokken om open te zijn over hun autisme naar mij toe. Mensen die ik al verder op weg heb kunnen helpen deze week.

Blijf niet zitten met je vragen en onzekerheden. Openheid naar iemand die je vertrouwt kan de start zijn om je leven zoveel aangenamer te maken. Dat je achterhaalt welke – vaak kleine – aanpassingen het verschil maken.

In vertrouwen

Ben jij zover dat je een stap wilt zetten? Om met de billen bloot te gaan en stappen te zetten naar verbetering?

Ik reik je mijn hand om je hierbij te ondersteunen. In alle veiligheid en vertrouwen, in jouw tempo. Laat het me weten als je zover bent:

Mensen met autisme kunnen significante verbeteringen bereiken!