Unica Coaching Logo
Unica Coaching

Wil jij verbetering voor je gezin en relatie?

Kom in beweging en probeer nieuwe dingen uit. Tips vind je in deze blog.

Wat houdt je tegen?

Ik weet dat verandering niet altijd fijn voelt. Je weet wat je nu hebt en je moet maar afwachten wat het je brengt. Het haalt je uit je comfortzone…

Wat is jouw excuus om te blijven waar je bent?
– geen tijd
– je weet niet hoe
– te moe
– twijfel of het brengt wat je wenst
– vergeten

Hoe kom je in actie?

Van proberen kun je leren. Maak de verandering niet te groot. Start met iets wat je het makkelijkste vindt of waar het snelste resultaat uitkomt. De 80/20 regel. Zo kom je erachter wat voor jou werkt. En dan komt de winst:

Met welke actie ga jij starten?


Over autisme: leren, ontmoeten, uitproberen

De NVA organiseert in de week rond 2 april, Wereld Autismedag, de autismeweek. Er zijn veel en allerlei evenementen door het hele land. Zie Autismeweek.

Ik organiseer die week diverse activiteiten. Ik geef ze zo vorm dat ze ondanks Corona doorgaan.


Hoe laat je je kinderen wél luisteren?

Je houdt van je kinderen. Je wilt ze het beste meegeven. Jullie doen zo je best, maar regelmatig weet je niet meer hoe je het aan moet pakken. De gezelligheid is dan ver te zoeken…

Ben je de strijd met de kinderen zat? De online cursus ‘Je kinderen op de rit’ geeft je praktische tools die je helpen bij de opvoeding.


Gratis tips voor jouw relatie

Bij problemen in relaties waarin autisme een rol speelt zijn andere tips nodig dan gewone relatietherapie. Autisme vraagt een andere benadering.

Waar lopen jullie tegenaan? In welke richting liggen jullie oplossingen? Ik denk met je mee tijdens een telefonische RelatieCoachCall.


App om je te laten wandelen

Wandelen is een hele goede en makkelijke vorm van bewegen. Het geeft je energie, vermindert stress, verbetert je stemming en helpt je te onthaasten.

De ‘Ommetjes app’ zorgt ervoor dat je makkelijker in actie komt: 53% van de gebruikers is meer gaan bewegen. Wetenschappelijk ondersteunt door hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder.


Warm bad voor partners

Ervaringen delen met gelijkgestemden zorgt voor saamhorigheid. Herkenning vinden bij elkaar. Dingen waar jij tegenaan loopt zijn de anderen niet vreemd. Erkenning.

Neem deel aan partnerbijeenkomsten voor fijne contacten. Waar begrip, veiligheid, tips en warmte vanzelfsprekend is.


Invloed autisme op vaderschap en relatie

De aanwezigheid van kinderen zorgt voor extra prikkels, ander ritme, meer communicatie en sociale interactie. Het vraagt andere vaardigheden in het dagelijks leven.

Als dit in jullie gezin voor problemen zorgt zijn handvatten noodzakelijk. In deze praktische workshop leer je jullie mogelijkheden kennen. Tips die je in de dagelijkse praktijk vooruit helpen.


Mensen met autisme kunnen significante verbeteringen bereiken!