Unica Coaching Logo
Unica Coaching

Controle krijgen over je autisme?!

Kan dat, controle krijgen over je autisme en zelf bepalen hoe en wanneer jouw autistische kenmerken aanwezig zijn? Je kunt er niet voor kiezen of je autisme hebt of niet. Wel kun je jouw omgeving zo autismevriendelijk proberen te maken. Want hoe minder stressoren aanwezig zijn, hoe relaxter je bent.

Stress zorgt voor een vol hoofd

En hoe voller je hoofd zit, hoe minder ruimte er is om helder na te denken, prikkels te hanteren, oplossingen te bedenken, goed te communiceren enz. Stress staat in directe verbinding met de last die je van het autisme ervaart. Het heeft invloed op je zijn, op hoe je kunt omgaan met de mensen om je heen, hoe makkelijk je je werk uitoefent.

Je eigen stress/rust paneel

Inzicht in de oorzaken waar jij stress van krijgt en weten wat jij nodig hebt om zo goed mogelijk te kunnen functioneren en rust te ervaren maakt dat jij aan het mengpaneel staat. Je kunt dan zelf invloed uitoefenen op de hoeveelheid stress die je ervaart, in plaats van dat het je overkomt en overspoelt.

Meer rust en plezier thuis met autisme

In het boek ‘Meer rust en minder stress bij autisme’ van Marja Boxhoorn staat beschreven hoe je zelf aan de slag kunt. Als je merkt dat het lastig is om zelf stappen te zetten, omdat je bijvoorbeeld overbelast bent door de gezinshectiek, je werk teveel van je vraagt, je relatie onder druk staat of omdat je minder goed bent in zelfstudie, overweeg dan begeleiding hierbij.

Voor vaders met autisme en partners

Ben je eraan toe om jouw situatie eens te delen en te achterhalen welke mogelijkheden er voor jou zijn om verbetering te realiseren? Klik op de buttons voor meer informatie.

Mensen met autisme kunnen significante verbeteringen bereiken!